Ingrediënten:
- 2 appels
- kaneel
- 100 g paranoten
- 200 g amandelen
- 100 g cashewnoten
- 4 tl tamari
- 2 tl tijm
- 2 tl chilivlokken
- ½ tl kardemom
- peper en zout
- 2 limoenblaadjes
- 1 tl sesamolie
- 1 tl olijfolie extra vergine
- 2 rode bieten
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Snij de appels in fijne ringen en bak ze 20 minuten in de oven tot ze goudbruin en knapperig zijn. Strooi er wat kaneel over.
- Mix de noten met de kruiden en olie en leg ze op bakpapier in de oven. Bak 30 minuten en roer om de 10 minuten even om.
- Snij de rode biet in dunne schijfjes met een mandoline. Leg op bakpapier en besprenkel met wat olijfolie. Bak 20 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.