Ingrediënten:
- 1 el kokosvet
- 3 eieren
- 120 g amandelmeel
- 2 rijpe bananen
- 1 el glutenvrij bakpoeder
- 1 el kaneel
- snuifje zeezout
- 50 g amandelen, grof gehakt
- 3 el rozijnen (of gedroogde cranberry’s / blauwe bessen)
- 2 el amandelschilfers
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Smelt het kokosvet op een laag vuur.
- Doe de eieren in de blender en mix. Voeg het amandelmeel, de bananen, het bakpoeder, de kaneel, het zout en het gesmolten kokosvet toe en mix opnieuw.
- Giet het beslag uit de blender, voeg de noten en rozijnen toe en meng goed met een lepel..
- Vet de cakevorm in. Doe alles in de cakevorm, strooi de amandelschilfers er overheen en bak ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een spie in het broodje om te zien of het gaar is. De spie moet droog zijn.