Zoete aardappelstamppot met zalm, kool, pinda en taugé

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 800 g zoete aardappel
  • 2 el olijfolie
  • 400 g zalm
  • 3 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook
  • 80 g gezouten pinda’s
  • 1 kg groene kool, prei en wortelen
  • 100 g taugé

Bereidingswijze:

  • Schil de aardappelen en snijd in stukken. Kook in water met zout in 15 min gaar
  • Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan. Bestrooi de zalm met peper en eventueel zout en bak 5 min op middelhoog vuur. Keer halverwege. Neem ui de pan en laat afgedekt op een bord 10 min rusten.
  • Schil en rasp ondertussen de gember, snijd de knoflook fijn en hak de pinda’s grof. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en fruit de gember 2 min. Voeg de knoflook en kool toe en roerbak 5 min. Voeg 50 ml water toe en roerbak nog 5 min. Schep de taugé erdoor en neem van het vuur. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • Giet de aardappelen af, stamp met de pureestamper tot puree en schep het groene-koolmengsel erdoor. Breek de zalm in stukken en verdeel over de stamppot. Garneer met de pinda’s. Lekker met partjes limoen.