Ingrediënten:
- 1 bos radijzen
- 2 uien, grof gehakt
- olijfolie
- 2 cm gember, geraspt
- 1 el kerriepoeder
- 600 g wortelen, in grove stukken
- 1 l groentebouillon
- 4 el kokosroom
- 1 handvol groentekiemen
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Maak de radijzen schoon en spoel het loof. Snij twee radijzen in plakjes, voor de afwerking. Fruit de ui glazig in de olie. Voeg de gember en het kerriepoeder toe en laat nog 2 min bakken.
- Voeg de wortelen, de hele radijzen, het loof van de radijzen en de bouillon toe. Breng aan de kook en laat 15 min sudderen op een zacht vuur.
- Mix de soep met de staafmixer en leng ze eventueel aan met een scheutje kokosroom. Kruid met zout en peper. Versier met kokosroom, plakjes radijs en groentekiemen.