Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 1 grote rode biet, geschild en in blokjes
- olijfolie
- 200 g spruiten, in twee gesneden
- 1 rode ui, in acht gesneden
- 5 aardperen, geschild en in schijfjes
- 200 g zilvervliesrijst, bulgur, quinoa of parelgerst
- 3 lente-uitjes
- 3 el bieslook
- 2 el koolzaadolie
- 100 g noten, grof gehakt
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Leg de blokjes rode biet in een ovenschaal en giet er 1 tl olijfolie over, kruid met peper en zout. Doe hetzelfde in een andere ovenschaal met de spruiten, de rode ui en de schijfjes aardpeer. Zet de twee schalen 10 à 15 min onder de grill, tot de groenten gaar en krokant zijn.
- Kook de zilvervliesrijst, bulgur, quinoa of parelgerst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en giet er de koolzaadolie over.
Breng op smaak met peper en zout. Snipper de lente-ui en de bieslook. Voeg de stukjes noot, de lente-ui en de bieslook toe. Laat afkoelen op kamertemperatuur. Dien de taboulé op met de gegrilde groenten.