Rijstschotel met prei, feta en gehakt

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 250 g rundgehakt
  • 1 snuifje komijn
  • 1 snuifje cayennepeper
  • olijfolie
  • 1 bosje lente-uien, gesnipperd
  • 2 preiwitten, in schijfjes
  • 2 rode paprika’s, in blokjes
  • 300 g zilvervlies rijst
  • 2 eieren
  • 250 ml verse room
  • 1 bosje peterselie, gesnipperd
  • 100 g geraspte parmezaan
  • 100 g feta
  • peper, zout

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng het vlees op smaak met peper, zout, de komijn en de cayennepeper. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak het gehakt erin. Voeg de uien, de prei en de paprikablokjes toe. Laat enkele minuten bakken terwijl je roert tot de groenten al dente zijn.
  • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de eieren op met de room. Voeg de helft van de peterselie toe en kruid met peper en zout. Giet de gekookte rijst bij het gehakt. Meng alles zorgvuldig en laat nog enkele minuten bakken.
  • Haal de pan van het vuur en giet de helft van het eiermengsel erbij. Giet deze mengeling in een beboterde gratinschotel en overgiet met de rest van het eiermengsel. Bestrooi met parmezaan en zet 20 minuten in de oven. Bestrooi het gerecht 5 min voor het einde van de baktijd met de verkruimelde feta. Net voor het opdienen, strooi je de rest van de peterselie over de rijstschotel.