Kippenstoofpotje met pancetta en champignons

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • Olijfolie
  • 2 uien, in ringen
  • 3 teentjes look, geperst
  • 8 sneetjes pancetta, fijngesneden
  • 4 kipfilets, in blokjes
  • bloem
  • 400 g champignons
  • 8 aardappelen, in kwarten
  • 250 ml droge witte wijn
  • 400 ml kippenbouillon
  • enkele takjes tijm
  • 4 takjes dragon
  • 200 ml lichte room
  • peper, zout

Bereidingswijze:

  • Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan. Voeg de ui, look en pancetta toe en bak enkele minuten aan
  • Haal de kip door de bloem en bak goudbruin in dezelfde pan.
  • Voeg de volledige champignons toe en bak nog enkele minuten. Voeg de aardappelen, de wijn, de bouillon, de tijm en de dragon toe en laat 25 min sudderen onder deksel op zacht vuur.
  • Voeg net voor het opdienen de verse room toe, kruid met peper en zout en dien onmiddellijk op.
  • Serveer met extra portie groenten zoals rauwkost, wortelen of prei