Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 1 courgette
- 1 aubergine
- ½ venkel
- 2 rode minipaprika’s
- 500 gr tofu
- 4cl sojasaus
- 8 blaadjes basilicum
- 1 teentje look
- peper – zout
- 5 cl olijfolie extra vierge
- 2 cl olijfolie om in te bakken
- ¼ botje platte peterselie
Werkwijze:
- Snijd de courgette en aubergine met schil in dunne plakken van maximal 2 mm dik
- Snijd de venkel in 4 sukken en verwijder de groene pluimpjes. Verwijder de harde kern, maar zorg ervoor dat ze niet uit elkaar vallen. Snijd in dunne plakken.
- Snijd de minipaptrika’s middendoor en verwijder de zaadjes.
- Snijd de tofu in dikke dobbelstenen. Laat ze minstens een uur marineren in de sojasaus.
- Snijd de basilicum in lange repen. Pel de look en snijd zeer fijn. Doe dan de basilicum en look in een slakom en giet er de olijfolie over. Kruid met peper van de molen en zout.
- Giet de andere olijfolie in een platte schaal en haal de groenten er voorzichtig door.
- Verhit een grillpan. Rooster de groenten en kruid met peper en zout van de molen.
- Rol de aubergine en courgette strak op. Leg alle groenten in de olijfolie met look en basilicum en meng voorzichtig. Laat op kamertemperatuur afkoelen.
- Haal de tofu ui de marinade en bak heel kort in een antikleefpan met de olijfolie die gediend heeft om de groenten in te roosteren; Verdeel over de groentesalade. Strooi er de gehakte peterselie over.
Bron: Het Nieuwsblad