Egg nog

Ingrediënten:

  • 150 ml halfvolle melk
  • Kaneel
  • Zaadjes van ½ vanillestok
  • Snuifje nootmuskaat
  • 1 ei
  • Zoetstof (stevia, tagatesse, aspartaam)

Bereidingswijze:

  • Doe de melk in een pan en zet op een zacht vuur.
  • Snij de vanillestok in 2 en verwijder de zaadjes en doe deze bij de melk. Doe er ook de kaneel en een nootmuskaat bij.
  • Laat de melk staan tot ze zachtjes kookt.
  • Scheid de dooier van het eiwit.
  • Klop de dooier samen met de zoetstof.
  • Klop het eiwit tot het schuim is geworden en je de pot kan omdraaien zonder dat het eiwit eruit loopt.
  • Verwijder de vanillestok en kaneel uit de melk en giet het mengsel bij het eigeel mengsel. Giet daarna dat mengsel over het eiwit.
  • Serveer met nog een snuifje nootmuskaat.