Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 185 g boekweitmeel
- 2 eieren
- 1 el notenolie
- 500 ml melk
- 300 g pompoen in kleine stukken
- teentje look, gesnipperd
- 450 g verse spinazie
- 250 g ricotta
- 25 g emmentaler
- olijfolie
- zonnebloemolie
- versgemalen nootmuskaat
- peper – zout
Bereidingswijze:
- Doe voor de pannenkoeken het boekweitmeel in een kom.
- Maak een kuiltje in het midden en breek er de eieren in.
- Voeg notenolie en de helft van de melk toe en klop tot een glad beslag. Giet er de rest van de melk bij en klop opnieuw door.
- Laat 30 minuten rusten en voeg als het beslag te dik is nog wat melk toe. Bak de pannenkoeken en hou ze warm.
- Fruit de knoflook in de olijfolie, doe er de pompoen bij en roerbak tot de pompoen beetgaar is. Haal uit de pan en hou warm.
- Roerbak in dezelfde pan de spinazie tot deze is geslonken. Schep over in een zeef en duw er het overige vocht uit.
- Hak de spinazie grof en roer er pompoen, ricotta en emmentaler onder.
- Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
- Schep 2 eetlepels vulling in het midden van elke pannenkoek er rol die op. Serveer met een salade.
Bron: Het Nieuwsblad