Aubergine met mozzarella

Aantal personen: 4

Ingrediënten:

  • 1aubergine
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 100 ml tomatensaus
  • 1 bol mozzarella
  • Enkele blaadjes verse basilicum

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Was de aubergine en snijd in plakken
  • Bak de aubergines ongeveer 4 minuten langs elke kant in olijfolie
  • Haal de aubergines uit de pan en dep ze droog met wat keukenpapier
  • Leg een aubergineschijf op wat bakpapier (of in een ingevette ovenschaal)
  • Bestrijk de aubergine met tomatensaus
  • Snijd de mozzarella in plakken en leg op de tomatensaus
  • Leg vervolgens een aubergineschijf op de mozzarella en herhaal de vorige twee stappen tot een torentje ontstaat van 3 aubergineschijven bedekt met tomatensaus en mozzarella
  • Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout
  • Zet ongeveer 10 minuten in de oven op 180°C
  • Werk af met basilicumblaadjes