Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 1aubergine
- 4 eetlepel olijfolie
- 100 ml tomatensaus
- 1 bol mozzarella
- Enkele blaadjes verse basilicum
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Was de aubergine en snijd in plakken
- Bak de aubergines ongeveer 4 minuten langs elke kant in olijfolie
- Haal de aubergines uit de pan en dep ze droog met wat keukenpapier
- Leg een aubergineschijf op wat bakpapier (of in een ingevette ovenschaal)
- Bestrijk de aubergine met tomatensaus
- Snijd de mozzarella in plakken en leg op de tomatensaus
- Leg vervolgens een aubergineschijf op de mozzarella en herhaal de vorige twee stappen tot een torentje ontstaat van 3 aubergineschijven bedekt met tomatensaus en mozzarella
- Kruid eventueel nog wat bij met peper en zout
- Zet ongeveer 10 minuten in de oven op 180°C
- Werk af met basilicumblaadjes